suck säger jag bara...
Nu ha stackarn börjat spy igen.. :(
Och jag har ingen aning om varför, och det gör mig galen! kan ju inte annat än tycka synd om henne...
hon ha spytt då och då i 2 dagar nu... Fast som tur är verkar hon bättre idag, då hon bara spydde en gång i morse.
Men slutar inte detta snart, så blir det illa tvunget till att åka till veterinären för att ta reda på vad som är fel!
Man kan ju inte låta det fortsätta såhär!

Så pga detta har både jag och Jatzy haft en slapp helg! Inte det roligaste, men eftersom att ingen av oss mår helt 100, så kändes det lika bra att ta det lite lugnt för att se om tösen blir lite bättre.

Men hoppas verkligen på att det går över snabbt, så man slipper veterinären och kan komma tillbaka i form igen! Hon ha ju trots allt hunnit lägga på sig lite medan jag var iväg på semester på Gotland. dumma syster som göder henne lite väl bra! ;)
 
Var lite lat idag, så vi körde ett litet inomhuspass istället. Gick riktigt bra med tanke på hur stollig hon är just nu. Blev att träna lite smått fotgående, sitt&ligg-kommandon på avstånd, lite bevakning (inget speciellt, utan bara lite på skoj) samt inkallningar.

Ha bestämt mig för att ha olika kommandon på inkallningarna, då jag ha börjat fundera på att även börja tävla inom lydnad så småningom. Så jag ha valt två olika kommandon på IPO-inkallningen och lydnadsinkallningen, så att hon kan skilja på dem. Hon börjar bli riktigt bra på det också! Även om det blir lite fel ibland, men man kan inte förvänta sig att hon ska lära sig skilja på dem ännu. Så jag är riktigt nöjd faktiskt! :)

Blir att ta ett till träningspass ikväll efter kvällsprominixen, men då kör vi på ett ordentligt utomhuspass istället!
Men får se ifall jag kanske blir lite uttråkad innan dess och kör ett skojpass istället då jag märkt att hon är på ett jäkla bushumör just nu, vilket är ganska underbart att se! :)
 
Då vart man återigen hemma i Gnosjö! Kom hem ganska sent igår kväll och kan ju inte säga annat än att man hade 2 helgalna hundar som hälsade en glatt välkommen, underbart! Tog med mig Jatzy ut direkt för ett kort träningspass, och det gick ganska bra med tanke på att vi inte tränat nåt tillsammans på nästan 1½ vecka! Hon var lite snurrig och halvt borttappad... men det blev bättre sen när hon började fokusera mer!

Känns även lite som om att det kanske inte var den smartaste idéen att låta min familj vara hundvakt... Jatzy har ju inte precis samma kroppsform som när jag lämnade henne.. Tycker allt hon ser lite tjockare ut, men det kommer ändå försvinna snart då vi ska bygga massa muskler på lilltösen!

Veckan på Gotland vart i alla fall väldigt bra! Det var riktigt härligt att komma hemifrån en sväng och bara umgås med vänner! Hann med att åka till Karlstad, Gotland, Kristinehamn, Björneborg, Jönköping, Ekornahult & Värnamo på lite mer än en vecka. Så nu känner jag ju i alla fall att jag varit och gjort något denna sommaren! Så nu hoppas jag bara på att jag kommer iväg och gör APU med min kära knasboll Sandra Norén! Men vi får se lite hur det blir med det, men hoppas som bara den på att det blir så!

Men nu måste jag slita mig från datorn, då jag har en vis liten svart tös jämte mig som tycker att det är lite väl tråkigt just nu. Och hellre verka tycka att jag ska leka med henne istället för dumburken, så hoppas alla haft en bra vecka & en bra sommar! :)

Ciao
 
Jaha, då sitter man i Karlstad då ja! och imorgon åker jag ner till Gotland med massa underbara vänner, härligt värre!
Dock så fick lilla fisen Jatzy stanna hemma med min syster som ha lovat att vara hundvakt. Det enda som är lite jobbigt är att jag inte kommer att träffa min stjärna fören nästa helg då jag kommer hem igen... Första gången vi är ifrån varandra så länge sen jag fick henne! Men så är det ibland! Kan vara ganska skönt att kunna åka iväg med vänner utan hund nån gång ibland. 

Men jag ska i alla fall njuta av veckan på Gotland så mycket jag bara kan, och sen när jag kommer hem igen så är det träning som gäller! Kan ju inte komma tillbaka till skolan efter att ha slappat hela sommaren och inte ha kommit någon vart med träningen. Vi ska ju trots allt satsa på att kunna göra BH-provet så snart som möjligt, så då måste det sitta! 

Önskar alla en trevlig semester! 
 
Som sagt så höll Jatzy på att spy nu under helgen... Men som tur var är det nu att hon äntligen ha blivit bra igen och ingen mer spya! Kan ju lugnt sagt säga att man är lättad! Så nu kan jag äntligen känna att det är okej att ta ut henne för ett träningspass och långpromenad i skogen!

Såg även nu att Polarmarken (Jatzys första ägare) & även min kära vän Sandra Norén har länkat min hemsida på deras egna sidor! Kan ju inte säga annat än att jag är glad! Då finns det i alla fall en chans att andra människor som varit i kontakt med henne på något sätt kanske ser denna sidan och kan följa den.

Så varför inte gå in och checka deras sidor?

Polarmarken kennel's hemsida:  www.Polarmarken.se
Sandra Noréns hemsida:     www.sandraochvovvarna.weebly.com
 
Börjar bli lite orolig nu.. Jatzy ha börjat spy och jag har inte en aning om varför! För hon är precis som vanligt om man bortser från att hon spyr. Så förstår ingenting... Och jag kan inte komma på att hon ha fått i sig något olämpligt heller!

Hatar verkligen när det blir så här med hundarna! Minns bara hur det var när Zita fick nåt anfall i höstas... och det vet jag fortfarande inte vad det va heller... I samma veva så hade jag utslag över hela kroppen och fick åka till akuten samma dag. Usch!

Men får hoppas att det inte är nåt farligt och att hon blir bra så fort som möjligt!
 
Var ute på kvällspromenad igår med Jatzy, hade en lite slapp kväll så vi tog bara en lång skogspromenad på kvällen innan det blev sängen. Självklart var Jatzy lös som hon är nästintill alltid nu när vi är hemma i lilla byn. Men grejen var den att vanligtvis ser vi inget när vi är ute, förutom kanske en hund någon enstaka gång vi är ute. Men igår kväll fick Jatzy syn på nåt i skogen (antar att det var ett rådjur), självklart slår jaktinstinkten in och iväg sticker hon... Jag får lite småttpanik då jag inte såg vad det var hon sprang efter, så ropade på henne 2 gånger. För att sedan se lilla Jatzy komma springandes mot mig, och som vanligt vet hon att hon gjort fel (vilket är tur de i alla fall!). Så hon kommer lite skamset fram till mig och sätter sig, själv står jag chockad kvar och undrar hur jag lyckades stoppa henne så snabbt. Hade mer förväntat mig att hon skulle sticka iväg en bra bit ut i skogen och komma tillbaka efter cirka 5 minuter eller något liknande, men icke. Blev faktiskt lite små stolt över lilla kickan då!

För när hon jagar katter (vilket hon tycker är väldigt roligt!), så måste hon jaga dem en liten stund innan hon skamset kommer tillbaka. Som tur var har jag även märkt en skillnad på kattjagandet också, då jag nu får stopp på henne nästan direkt!

Glad över framstegen när det gäller jagandet! (y)
 
Jaha, då har man börjat sommarjobba igen då. Ha jobb i 2 veckor nu (v. 27-28), så då blir det att jobba från 7-4 om man inte jobbar över nån dag...Stackars Jatzy får sitta hemma och vänta på att en trött matte ska komma hem igen... Så nu kommer det inte bli så mycket tid eller ork för överdrivet mycket träning! Så blir 2 "halvslappa" veckor nu. Och sen v.29 om det blir som planerat, så får Jatzy stå ut med min syster i en vecka. Då hon lovat att vara hundvakt medan jag åker iväg på det enda som kan kallas för semester denna sommaren! Men efter de veckorna så ska vi bane mig träna röven av oss!:) Så att vi är på top tills skolan börjar igen!

Men nu blir det ut på skogspromenad innan vi kryper ner under täcket för att mysa sen sova!
 
Ja, då har man precis kommit in igen efter ett väldigt kort träningspass med Jatzy. Blev inte så mycket till att träna just nu, pga att det är så varmt. Inte för att Jatzy bryr sig så värst mycket ifall det är varmt eller inte, men vi väntar tills det börjar svalna av lite innan vi går ut igen för att köra ett riktigt träningspass! Alldeles för jobbig värme för mig... Dock så blir det att ta på sig skor tills dess, då det gör väldigt ont i lilltån när man ska träna fotgående med henne. haha!

Kan ju meddela att hon nu börjat lugna ner sig igen i lydnaden efter skadan, så nu börjar hon bli mer tyst samt komma i rätt position igen då hon legat väldigt långt fram ett tag nu. Så det börjar äntligen bli bra igen!  Väldigt stolt över min lilla vovve!

Men nu tar vi och lägger oss i sängen med en film, medan vi väntar på att det ska svalna av. Så att vi kan gå ut på en härlig skogspromenad och sedan ta det där träningspasset!

Ciao!
 
Då vart sidan äntligen uppe!

Fortfarande lite finslip här och där, men den börjar i alla fall likna något nu!