Pratade med min Djursjukvårdslärare Kerstin i Onsdags om Jatzy. Vi håller på att lära oss om olika defekter och sjukdomar hos hundar, så kom Pyometra (livmodersinflamation) på tal. En av symptomerna var ovanligt långt löp... Gissa om man blir orolig eller inte! Så blir till att ha koll på lilla fisen så att hon inte blir ordentligt med sjuk. Det har vi inte tid med alls! Men hoppas på att man märker det tidigt om det nu skulle bli något. Kan ju ta upp emot 2 månader innan man märker något.. menmen, blir bara att hoppas!

Kom även på i Torsdags att det bara är 2 veckor kvar tills vi ska ut på tävlingsplan. Hjälp! Hårdträning nästa! 
 
ÄNTLIGEN ha Jatzy kommit in i efterlöpet! Efter mer än 4 veckors löp... är inne på FEMTE veckan nu. Va inte LITE jobbigt heller! Så snart kan äntligen träningen komma igång på redigt. Det kan jag säga att det har jag läängtat efter. Hoppas bara att vi hinner få till ställandet innan den 8de oktober, annars blir det till att skippa det momentet.. Vilket jag helst inte vill.
Men vi har tävlingsklar i lydnadsklass1 som eget moment 2, så då ska vi vara det också :)

Tränade även skydd idag på IPO-träningen, gick jätte bra! Jatzy var väldigt taggad på skyddet, men lyssnade ändå förvånandsvärt bra när vi körde fotgående medan någon annan körde skydd. Hon låg till och med kvar på flykten en gång och väntade på mitt kommando! Helt otroligt. Det gör hon INTE när det är en boll som "springer" iväg... Men ännu en grej att jobba på! :)

Men nu blir det promenad med lilla fröken klump, Ciao!
 
Jaha, då vart vi anmälda till vår första  tävling! :)
Den 8e oktober i Sunne, och då är det lydnadsklass 1 som gäller. Får se om vi hinner få in ett bra ställande tills dess, vilket jag verkligen hoppas på!
Just nu går det lite långsamt med träningen då hon fortfarande löper (inne på 4e veckan..) och jag har märkt att det är ganska svårt att träna med henne då hon löper.. Suck. För hon tjurar ihop totalt när hon får belöningen och vägrar släppa den där satans bollen...

Men hoppas på att löpet snart är färdigt så vi kan hårdträna och glänsa i Sunne! :)