Känner att jag har varit väldigt dålig på att uppdatera sidan på sistone.. Har haft ganska mycket att göra nu när skolan är igång igen. Känner att jag behöver ta och skärpa till mig när det gäller i princip allt. Så ska försöka uppdatera oftare, men man måste ju fortfarande ha något att uppdatera som är intressant att läsa.

Iaf så blir det att försöka få tag på en veterinärtid till veckan eller iaf så fort som möjligt. Ha märkt på sistone att det är nåt som inte står rätt till med Jatzy. Så efter att Anna kollat igenom henne så misstänker vi att det är någonting med hennes rygg... Suck! Så nu är hon i vila och får bara korta promenader och ingen fysisk träning (inget skydd med andra ord eller vanlig lydnad heller), utan endast "psykisk" träning... Som inte heller är min starkaste sida.
Inte direkt det roligaste om man säger så. För nu har jag en understimulerad Schäfer som skuttar runt  och drar på som ett ånglok i kopplet på promenaderna, springer runt som en tok i lägenheten och vill hela tiden göra någonting (kvittar vad det är).
Alltså inte direkt den lättaste hunden att ha att göra med när man har en massa plugg att försöka hinna ikapp med. Men jag antar att sånt är livet ibland och man får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen! (även om det är lättare sagt än gjort..)
Jag hoppas verkligen på att det inte är något allvarligt, så att vi kan komma igång med våran träning snart igen. INNAN jag och Jatzy går i taket. Men man vet aldrig riktigt med dessa hundar...
 
Håller tummarna!
 
Tycker det är väldigt konstigt att vissa folk är jätte rädda för just Schäfrar men inte t.ex. en Vit herdehund? Vad är det som gör att just dem är så läskiga? För ursprungligen så är ju den vita herden en schäfer den också..? Samma sak det här om "kamphundar" och att folk tycker att man ska förbjuda dem i Sverige. Vad är det för trams? Det är inte själva rasen det är fel på, utan hur den är uppfostrad. 

Det var som igår när vi skulle åka tillbaka till Värmland.
Vi var på Resecentrumet i Jönköping och så stod jag och Pernilla och väntade på tåget. När vi sen skulle gå mot tåget möter vi en kvinna och en man vid dörren ut mot perrongen, så ser jag bara hur kvinnan slänger sig mot dörren, fryser till is och bara glor på Jatzy. Min första tanke var bara "men vad är det med henne då..?" innan jag kommer på mig själv med att jag har Jatzy i koppel och att kvinnan förmodligen är rädd för henne.
 
Sen när jag sitter på Busstationen i Karlstad så kommer det fram en gammal tant till mig och stor ler. Så säger hon "gud vad snäll hon såg ut" och sätter sig bredvid mig. Man kan ju lugnt säga att jag blev chockad då hon är den första främmande personen som säger till mig att Jatzy ser snäll ut, för de flesta brukar säga "men för folk som inte känner henne så ser hon ju inte så värst snäll ut med tanke på att hon är så mörk i ansiktet"

Så tankarna flyter på.. 
Tycker verkligen folk att ljusare hundar ser snällare ut än en mörk..? 
Låter ju nästan som rasism, dock riktat mot hundar.